ROP-Zuid geeft op een andere manier voorlichting op VMBO

ROP-Zuid bezoekt (V)MBO scholen, of nodigt leerlingen uit om restauratieprojecten te bezoeken. De insteek is om jongeren te informeren over en te interesseren voor het restauratievakgebied. We willen overbrengen dat het volgen van een restauratieopleiding een goed toekomstperspectief biedt en dat de opleiding eigentijds is (innovatieve technieken), alsook dat het mooi en afwisselend werk is.

Op 12 december 2019 gaf ROP-Zuid voorlichting op het VMBO Beroepscollege Parkstad Limburg. Niet minder dan 58 leerlingen hebben hieraan – in twee sessies – deelgenomen. Na eerst een inleidend verhaal over monumenten en het belang ervan, werd vervolgens zelf aan de slag gegaan. Deze keer met als thema: metselverbanden. In groepjes van vijf werd er daarna met miniatuur steentjes gemetseld.

Op 24 en 25 januari 2020 en 12 maart 2020 is ROP-Zuid op Open Dagen van de Bouwschool Breda. ROP staat voor een actieve benadering om jongeren te interesseren voor het restauratievakmanschap en vakmanschapsopleidingen. Laat het ons weten, als u ook activiteiten wilt organiseren voor promotie van de bouw- en restauratiesector. Wij zijn graag van de partij.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *