Eerste vakdiploma voor studenten Technicus Hout en Restauratie

De eerste negen studenten, die in 2015 zijn gestart met de nieuwe opleiding Technicus Hout en Restauratie, hebben  op donderdag 4 oktober jl.  hun vakdiploma uitgereikt gekregen.  De uitreiking vond plaats in Erve Hondeborg, in een prachtig gerestaureerde Twickelschuur. Het diploma is de kroon op hun  opleiding.  Het was de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt.

De diploma’s werden uitgereikt door Egbert Germs (docent ) en Bart Buijs (secretaris RIBO).

Naast het vakdiploma  ontvingen de gediplomeerden eveneens het Praktijkcertificaat ROP, waarop staat aangegeven op welke restauratieprojecten zij hun beroepspraktijkvorming hebben gedaan. Deze vond in belangrijke mate plaats bij restauratiebedrijven en  op speciale erkende RestauratieOpleidingsProjecten (ROP).

Deze opleiding, met  ambachtelijk werken en de toepassing van moderne machines en technieken, blijkt jongeren  zeer aan te spreken.  Op dit moment volgen  reeds 50 studenten deze opleiding. Voor veel jongeren sluit deze opleiding beter aan op hun interesse dan bestaande reguliere opleidingen op het gebied van bouw/hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *