Boosten circulaire business case

Stichting RIBO richt zich al ruim 12 jaar op het circulair bouwen, specifiek binnen de erfgoedsector door hergebruik van historisch bouwmateriaal te bevorderen. RIBO beschikt over een depot met een grote voorraad authentieke bouwmaterialen. Deze materialen worden door sloop van gebouwen in Oost-Nederland verkregen en opgeslagen. Streekeigen historisch bouwmateriaal krijgt daarmee een 2e leven. RIBO gebruikt deze materialen ook als lesmateriaal voor opleidingen en trainingen.
RIBO heeft de ambitie om in de komende jaren uit te groeien tot een professionele aanbieder van circulaire , historische bouwmaterialen. Dit vraagt om een andere aanpak, om een nieuw business case model.
RIBO gaat het komend jaar samen met Balance en Result, Saxion en Pioneering onderzoeken welk business case het meest geschikt is en welke impact dat heeft op de huidige werkwijze en organisatie. Het onderzoek naar de verdere professionalisering van het depot is een van de Proeftuinen van de transitieagenda Circulair Bouwen voor Overijssel.
Op 20 november jl. vond de startbijeenkomst plaats bij RIBO te Hengelo.

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *