5e editie Restauratiefair

Op zondag 30 juni jl. vond de 5e editie plaats van de Restauratiefair op Erve Woldhuis bij PRA / RIBO te Hengelo(ov). 6o standhouders namen deel aan dit bijzondere evenement waar Passie voor het restauratieambacht en duurzaam erfgoed centraal stond.

Een groot aantal ambachtslieden liet zien wat er bij komt kijken om restauratiewerk uit te voeren. Voegers, restauratie stucadoors, schilders, rietdekkers, leidekkers etc. . toonden hun vakmanschap. Daarnaast waren 20 organisaties aanwezig waar bezoekers konden informatie en advies konden verkrijgen over zeer uiteenlopende restauratieaspecten.

Ook leerlingen van het ROC van Twente, CIBAP en het HMC Amsterdam namen deel aan de fair en toonden hun passie voor houtbewerken, meubel maken en restauratie schilderen.

Twee studenten, die in augustus deelnemen aan de World Skills in Kazan, Rusland, gebruikten deze dag als trainingsdag.

Tijdens de fair konden bezoekers deelnemen aan een Prijsvraag. Door het raden van het juiste aantal m3 hout, dat was verwerkt in een houten toren van Assink gebinten die op het terrein te bewonderen was, kon een cadeaubon ter waarde van € 100,- worden gewonnen (beschikbaar gesteld door Veneberg, Den Ham). De winnaar is mevr. C. Meijerink uit Losser die exact de juiste hoeveel verwerkt hout opgaf (2,45 m3).

Ondanks het warme weer werd de fair goed bezocht.

Standhouders en organisatie kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

De restauratiefair werd mede mogelijk gemaakt door: 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *